Posebni program

SKIJANJE

Tokom sezone na skijanje idemo u više navrata i na različita skijališta, kako bi što veći broj polaznika doživio planinu, snijeg, stazu i sebe na skijama. Uzbuđenje, napor, savladavanje, vjetar, uspon, učenje od prvih koraka na skijama do složenijh skijaških tehnika, to su saznanja, vrijednosti, uspomene i emocije koje će polaznici nositi cijeli život.
Skijanje je sport koji se jednom naučen ne može zaboraviti, niti ikada do savršenstva naučiti. Osjećaj da se može bolje nemaju samo početnici, nego i profesionalci.
Ne postoje dva ista skijaška dana, kao što ne postoje ni dvije iste putanje prilikom spuštanja, a da ne govorimo o istoj brzini, širini zavoja, vrsti snijega, rasporeda i ljudi na stazi, vrsti podloge i kvalitetu snijega. Upravo te raznolikosti čine skijanje toliko interesantnim i izazovnim sportom.

SPORTOVI NA VODI

Izletom na vodi želimo da upoznamo i edukujemo polaznike u raznim vještinama i sportovima na vodi. Programom se mališani upoznaju i oprobaju u raftingu, kajaku, vožnji palavom i pedalinom i Sup daskom. Pored navedenih aktivnosti, upoznajemo ih i sa svijetom ronjenja a organizujemo razne igre, kao i veliki broj igara bez granica, kako na vodi, tako i na terenima, a za sav program obezbijeđujemo neophodnu sigurnosnu i zaštitnu oprema.

ŠKOLA U PRIRODI (OSNOVE LOGOROVANJA)

Osnove logorovanja je izlet kojim razvijamo ljubav prema prirodi i boravka u njoj, edukujemo polaznike o postavljanju šatorskog naselja, ložista, spremanje obroka, upoznavanje sa pravilima i opremom neophodnom za siguran boravak na otvorenom, te druženje i sportska takmičenja sa vršnjacima, rad u grupi sve u cilju da ovakve aktivnosti budu njihova potreba. Pored navedenih ciljeva imamo ih još niz, ali jedan od njih je da na izlet idemo vozom.

EDUKATIVNI IZLET NA SELU

Edukativnim izletom na selu, mališani mogli saznati više o životu i radu na selu. Pored cjelodnevnog boravka u prirodi, imaju mogućnosti razgledanja seoskih domaćinstava, druženja sa domaćim životinjama, upoznavanja njihovih navika i potreba, a kroz radionice stiču znanja o raznim zanatima, ratarskim i povrtarskom kulturama i zdravoj proizvodnji koja krasi naša sela.

Komentariši