Škola sporta „Casper“ od oktobra u Prijedoru počinje raditi na još jednoj lokaciji

Škola sporta „Casper“ od oktobra u Prijedoru počinje raditi na još jednoj lokaciji i poziva roditelje djece uzrasta od četiri do 14 godina da se do kraja mjeseca prijave i obave upis.
Nakon dvije godine rada u Osnovnoj školi `Petar Kočić` na Urijama, krećemo sa radom na još jednoj lokaciji u strogom centru Prijedora, u dvorani Javne ustanove Centar `Sunce` gdje je prvi trening zakazan za 3. oktobar.
Škola sporta „Casper“ u Banjaluci, Laktašima i Prijedoru ima više od 300 članova, a nova lokacija namijenjena je i vrtićkoj djeci, s obzirom na to da se u Dječijem vrtiću „Radost“ Prijedor, zbog interne reorganizacije, treninzi više neće održavati.
Stoga smo na novoj lokaciji planirali po dva termina sedmično za predškolce, a potom i po dva termina za stariju djecu odnosno mlađe osnovce.
Škola sporta za predškolski i rani školski uzrast omogućava djeci da prođu kroz što više različitih sportskih disciplina kako bi se sama pronašla u nečemu, ali i sprečila rano usmjeravanje u samo jedan sport, jer ono dovodi do zasićenja.
Optimalan uzrast za izbor sporta je deseta godina, kada je dijete najpripremljenije.
Osim škole sporta za djecu od četiri do deset godina, „Kasper“ u Prijedoru vodi i školu odbojke za uzrast od deset do 14 godina.
Sve informacije dostupne su na web i Facebook stranici, ili na youtube kanalu.